2014. július 12., szombat

Mákos bobajka.


Egy nagyon régi , paraszti étel.
Mákos "gubának" is nevezik.
A kemencében a kalács mellett sültek meg a rudak. 
Mindig kéznél voltak, a mezőről hazatérő gazdasszony, hamar "megöntötte" tejjel.
A darált mákot cukorral összekeverte és már kész is volt a laktató vacsora.
Nálam is a kemencében sültek most a rudak.
A kalács tésztájából sodortam és ollóval kicsit megcakkoztam a tetejét.
Így a mák is nagyobb felületen tapadhat majd rá.


Így ropogósabb is lesz a teteje.


Annyit változtattam, hogy a cukros mákhoz kevertem egy kevés kókusz reszeléket.
A mák és a kókusz nagyon jó barátok.
Felszeleteltem a rudakat ujjnyi vastagra.

Forró tejet öntöttem rá, állt egy kicsit és keverhettem össze a cukros,kókuszos mákkal.

Kókuszosan!

Nincsenek megjegyzések: