2014. július 13., vasárnap

Sütögetés szabad tűzön.

Időnként sor kerül rá, pihenés képen, hogy tűzet rakok.
Készülök előre, hús bepácolva, zöldségek felaprítva.
Ha nem segít a hús puhító só. 
Fél óra alatt elvégzi a pácolás hosszú folyamatát.
Most halat sütöttem.
van egy halsütő rácsom.

Kifóliázom, olajozom,kibélelem zöld fűszerekkel és erre kerül a hal,amit besóztam, borsoztam.
Egyik oldalát füstölt szalonna szeletekkel borítom be.
ismét befedem zöld fűszernövényekkel.
Fóliát szorosan ráhajtom és megy a faszénparázsra, amire kevés páfrány levelet is teszek és a megmaradt fűszer növényeket.
Illatuk csodás.
Sült már így csuka is egészben.

A vége felé kibontom a fóliát, hogy átjárja a páfrány és a fűszerek füstje, kicsit megpirítom mindkét oldalát.

10 perc alatt kész a hal.
Zöld fűszernövények: oregánó, tárkony, izsóp, kevés bazsalikom, kakukkfű,majoránna,és a kapor.
Fóliába csomagolva a parázsban sül hozzá a burgonya.
S

Nincsenek megjegyzések: