2014. augusztus 31., vasárnap

Bab főzelék, fejtős babból.


Fehér, nagy szemű, futós babom terem, a kerítésre fút.
Mikor még nem száraz, csak kezd barnulni, leszedem, és ez a "fejtős bab".
Hatalmas szemek, felénk "kanpaszulynak" is hívják.
Nagyon jó ízű,  és nem színezi el a belőle készült ételt, mint a tarka babok.
Most főzelék készült belőle.
Hamar puhára fő, egy két babérlevéllel, sóval,borssal,zöld fűszercsokorral.
Borsika, kakukkfű,bazsalikom, majoránna, izsóp került a csokorba.
Készítettem egy világos rántást, amit tejjel és tejföllel kevertem simára., egy kis paradicsom lével.
Ez ad egy kevés savanykás ízt az ételnek.
Most saját nevelésű csirkémből készült pörkölt került mellé.
Nyers  hagyma karikák a tányér szélén és azzal fogyasztom.


Nincsenek megjegyzések: