2014. december 17., szerda

Rétes kosárkák.


A rétes tészta egy más formában való felhasználása.
A muffin sütő mélyedéseibe kerülnek a  négyzetre vágott kis rétes lapok, 4 rétegben, elforgatva, hogy a csúcsok ne essenek egy irányba.
Minden kis lapot olvasztott vajjal,  szilikon ecsettel bekenek.
Mindegyikbe negyed babapiskótát morzsolok, hogy a töltelék ne áztassa el a rétes lapokat.

Egy kk kanál maszkarpónét helyezek rá.
Erre kerül a lekvárban elkevert gyümölcsös, zabpelyhes müzli.
Ez a lekvár most almás ,rebarbara. 

Nagyon passzol a savanykás íze a maszkarpónéhoz.
Ebben a müzliben,  gyümölcsök, és magvak találhatóak. 
Zabpehely, len és tökmag, mazsola, banán, és más gyümölcs pelyhek.

Tetejére szeletelt mandula, és színes puffasztott rizs (ZIZI) kerül.

Falatnyi finomságok.
Bármilyen töltelék kerülhet bele.
 Vékonyra nyújtott, leveles tésztából is készítettem már.

180 C °-on , légkeveréssel,15 perc alatt kész


Nincsenek megjegyzések: