2015. február 15., vasárnap

Hagyma hajtatás télen, az ablakban.


Minden télen van az ablakban.
Nagyon szeretem a zöld levelét.
Vajas kenyéren, nagyon ízletes.
Jó téli vitamin forrás, és  ételek díszítésére is kiváló.
A szár csúcsát éles késsel bevagdosva, vissza kunkorodik, mint egy kis pálmafa.
Ehető díszítés.

A gyökerét is elfogyasztom, ha már a hajtatás véget ér.
Praktikusak ezek a kis hajtató üvegek, a hagyma nem ér a vízbe, csak a gyökere.

Kisebb szájú üvegek is megfelelnek.
Az öblösebb üvegeket alufóliával szűkíthetjük,vagy
 legumizhatjuk nejlonnal, rést vágva a közepén, ahova a hagymát helyezzük.
Az a lényeg a hagyma maga , ne érjen vizet, mert elrohad.
Fokhagymát is lehet így hajtatni!

1 megjegyzés:

Ani írta...

Nem kell lefedni?