Minden télen van az ablakban.
Nagyon szeretem a zöld levelét.
Vajas kenyéren, nagyon ízletes.
Vajas kenyéren, nagyon ízletes.
Jó téli vitamin forrás, és ételek díszítésére is kiváló.
A szár csúcsát éles késsel bevagdosva, vissza kunkorodik, mint egy kis pálmafa.
Ehető díszítés.
A gyökerét is elfogyasztom, ha már a hajtatás véget ér.
Praktikusak ezek a kis hajtató üvegek, a hagyma nem ér a vízbe, csak a gyökere.
Kisebb szájú üvegek is megfelelnek.
Az öblösebb üvegeket alufóliával szűkíthetjük,vagy
legumizhatjuk nejlonnal, rést vágva a közepén, ahova a hagymát helyezzük.
legumizhatjuk nejlonnal, rést vágva a közepén, ahova a hagymát helyezzük.
Az a lényeg a hagyma maga , ne érjen vizet, mert elrohad.
Fokhagymát is lehet így hajtatni!
Fokhagymát is lehet így hajtatni!
1 megjegyzés:
Nem kell lefedni?
Megjegyzés küldése