2015. június 4., csütörtök

Befőzés 2015.


Elkészültek az első, automatázott befőttek, tartósítószer nélkül.
Spenót, eper és eperdzsem készült.

Ez a befőző automata segít nekem ebben.


A gyümölcsnek megfelelően, beállított hőfokon és ideig , csírátlanít, nem szükséges tartósító szer a befőzéshez.

4 megjegyzés:

Ani írta...

Ez nagyon jól hangzik. Hol lehet ilyet kapni?

Olgis írta...

Én innen vettem.
http://www.befozoautomata.hu/
De a héten a LDL-ben olcsóbban, igaz egyszerűbbet kaphatsz.Dicsérik azt is.
Örülök, hogy benéztél hozzám, és segíthettem. Olgis.

Zsuzska írta...

Szia Olgis!
Kezdő automatázó vagyok.
Kérdezni szeretném, hogy hogyan tetted el pontosan a spenótot/epret? Csak mentek bele simán az üvegbe -esetleg egy kis víz-, aztán automata? (hány percig/hány fokon?)
Az eperdzsemet pontosan miképpen készítetted? A hétvégére rendeltem egy nagyobb mennyiséget eperből, s szeretnék minél többféleképpen eltenni belőle.
Nagyon köszi! :) /Zsuzska

Olgis írta...

Üdv, Zsu!
A spenótot leforrázom, hideg vízben lehűtöm, lecsepegtetem.
Üvegbe kerül , felöntöm vízzel, késhegynyi só megy rá. 70 C° 25 perc
Eperdzsem: Dzsem fixszel (négy az egyben) összekeverem az epret, lábasban olvadásig, majd megy hozzá a cukor ízlés szerint. 5-6 percig fő. 70 C°25 perc.Jó főzőcskézést! Olgis.