2015. június 22., hétfő

Hal sütése, halrácson, szabadtűzön.





Szalonna sütés elején, hamar megsül egy pár szelet hal.
A szalonna sütése hosszadalmas.Jólesik előtte egy pár falat.
A halrácsot kibélelem zöld fűszernövényekkel: oreganó,  tárkony, majoránna, izsóp, kakukkfű. 
A halat beolajozom, sózom borsozom.
Ráhelyezem a fűszernövényekre.
Kerülhet rá pár szelet vékony füstölt szalonna, finom lesz tőle. 

A halrácsot összezárom, egyszer meg is fordítom pár percre a parázson.

Nagyon finom"előétel", amíg a szalonna megsül.
Még a parázsra is teszek a fűszernövényekből jól átjárja a füstje. 
A tengeri halak, percek alatt átsülnek.
Kipróbáltam már,hogy páfrányt rakok a parázsra, nagyon különös füstje van.
Húsok sütésénél az oreganó, rozmaring tesz jó szolgálatot, füstje átjárja a húsokat.

Előbb akácfával rakok tüzet, erre kerül a faszén,így lesz jó parázs, amin sütögethetünk.

Nincsenek megjegyzések: