2015. június 21., vasárnap

Levesbetét,másképpen, csirkebőrben!


Ha csontos csirke mellett vásárolok, azon mindig rajta van a bőr is.
leválasztom és elrakom a fagyóba.
Most 4 db gyűlt össze.
Tölteléket készítek.
1 db zsemlét beáztatok, kinyomkodom.
Darált csirkehús, előre megabárolt máj, szeletelve kerül bele.
Bors, só,párolt hagyma és petrezselyem ízesíti még.
2 nyers tojás köti meg
Kevés csíkozott piros paprika teszi színesebbé.
A bőrbe töltjük, cérnával ,tű segítségével összevarrjuk.hengerré formázzuk.
megköthetjük batyunak is.
Húslevesbe, zöldséglevesbe, vagy leveskockával ízesített lében  főzhetjük ki.
Főzés után fel is piríthatjuk kevés olajon megforgatva, ropogósabb lesz a bőr.
Körettel önálló fogás is lehet, olyan laktató és finom.

Nincsenek megjegyzések: