2015. július 4., szombat

Cukkini, és virágja!


Minden évben terem a kertemben. 

Szereti a családom és én is.
Cukkini felkarikázva,már a fagyasztóba is került, télre.
Sokféle módon készítem.
Rántva, sütve, főzeléknek, töltve, rakottan, lecsóba.
Vagy csak egyszerűen lereszelve, rántottának.
Egy kis piros mangold nyéllel, kaporral párosítva.



Most a virágját próbáltam ki.
Hagymásan sütöttem le, nagyon finom. 
A hagymát olajon megpárolom,  én sózom is,és átforgatom rajta a cukkini virágokat. Gyorsan megpárolódik. Fehér bors kerül rá a végén.
Ma is szedtem egy adagot, holnap reggelire készül.
Rántani is szokták a virágot,palacsinta , vagy sör tésztába forgatva.
Hallottam már , hogy megtöltik, fűszeres,sajtos, darált hússal,és sütőben megsütik.

3 megjegyzés:

Ani írta...

Kicsit részleteznéd hogyan készítetted?

Olgis írta...

A hagymát olajon megpárolom, és átforgatom rajta a cukkini virágokat. Gyorsan megpárolódik. Só, és fehér bors kerül rá a végén.Köszönöm a látogatásod. Üdv.Olgis.

Ani írta...

Köszönöm a receptet.