2015. augusztus 8., szombat

Pelmenyi, kapros tésztában.


Mostanában gyakran készítek PELMENYIT.
Főleg, ha kapok házi ,kapirgálós tojást.
Bár, most nem lett szép sárga a tésztám.
Ebben a melegben, a jó hűvös,klimás konyhában ,hamar elkészült.
A kinti hőmérséklet az ajtó mellett a teraszon, árnyékban, majdnem 40 fok!!!

TÉSZTA
A lisztben elkeverem a szárított kaprot és egy kis tárkonyt is.
Tojással, egy ek zsírral, pici sóval, össze dolgozom.
Lágyabb tészta készüljön, könnyebb a formázás.
A kapros illat már nyújtáskor érezhető.
A töltelék: darált hús, fokhagyma, vöröshagyma, ,bors , só. most egy kevés római köményt,és felcsíkozott medve hagymát  is raktam bele.
A kimaradt tésztát újra nyújtva, kipróbáltam nagyobb köröket szaggatva, de nekem a kicsi, formázott jobban ízlik.
Öntet:  szárított kapor, kevés grill fűszer, 1 cikk fokhagyma, Friss oreganó,  metélő hagyma szár,tárkony és bazsalikom levél,1 ek olajon és 1 ek vajon átfuttatva.
A tésztát rá szedem és még pár kanál főző vizet is teszek rá.
Fedő alatt átgőzölöm, átforgatva időnként.
A végén tejfölt öntök rá.
Tálaláskor  reszelt sajt kerül a tetejére.
Fenséges, különleges ízvilág.
Érdemes kipróbálni.

Ui:Sokan érdeklődnek,honnan rendeltem a pelmenyi készítőtt.
Itt a link:       http://akciosan.com/Ravioli-keszito

Nincsenek megjegyzések: