2015. december 18., péntek

Gyömbéres, birsalma lekváros,tökpüré készült.


Megsült, a kertemben termett, egyetlen sütőtök. 
Ízletes,jó parázs lett.
Egyszerre megsütöttem, ajándékba is került 2 cikk belőle.
Mézzel és kakukkfűvel ízesítve fogyasztottam.

A maradékból püré készült.
Kikapartam a sült tököt a héjából, elkevertem 2 ek birsalma lekvárral, botmixerrel pürésítettem.
Himalája , só, citrombors, kevés friss, reszelt gyömbér,és pici tonkabab is került bele.
Felfőztem és laktózmentes főző tejszínnel sűrítettem, mivel a nagylány unokámnak is fagyasztottam le belőle 3 kis üveggel.
Frissen, bio köles golyóval, kukorica pehellyel és pirított zabpelyhes müzlivel ettem.
Nagyon ízletes , tápláló  fogás lett.

Nincsenek megjegyzések: