Pille, vagy marshmallow,cukornak is nevezik!
Tényleg ,olyan pille könnyű!
Megláttam ezt a receptet és pár nap múlva elkészítettem.
http://www.wiselady.hu/2009/07/malyvacukor-pillecukor-marshmallow.html
"Hozzávalók:
13x18 cm-es edényhez
150 g cukor
50 ml víz
1 evőkanál kukoricaszirup (vagy helyette méz)
8 g zselatin + 3 evőkanál víz
csipet só
esetleg: ízesítő aroma és ételfesték
A hempergetéshez:
1 evőkanál kukoricakeményítő + 1 evőkanál porcukor"
Elkészítés:
"Egy téglalap alakú műanyagdobozhoz méretre vágok
2 sütőpapírt. Az egyiket szilikonecsettel jól átkenem olajjal és a doboz aljába
teszem.
Magasfalú kisebb habverőedényt válasszunk. Én 1
literes, kerek, magas, műanyag fagyis dobozban csináltam.
A habverő edénybe teszem a porzselatint,
hozzáadok 3 evőkanál vizet, elkeverem. Állni hagyom. (Ekkor lehet hozzáadni az
ételfestéket is).
Egy kislábosba teszem a cukrot, mézet és a
vizet, felforralom és még kis lángon forralom kb. 3-4 percet.
A viszonylag hígabból sűrű, kristálytiszta szirupot kapok.
A viszonylag hígabból sűrű, kristálytiszta szirupot kapok.
A forró szirupból azonnal egy keveset a
zselatinhoz öntök és a mixerrel elkeverem. Hozzáadom a többi szirupot is,
egy csipet sót.
Majd az elektromos habverővel.alacsonyabb fokozaton elkezdem keverni. Kb. 6-7 perc múlva maximumra veszem a fordulatot és még habosítom 1-2 percig. Akkor jó, ha már hófehér, megkeményedő a hab, nyúlós, elkezd felmászni a habverőn.
Az időtartam függ a mixertől.
egy csipet sót.
Majd az elektromos habverővel.alacsonyabb fokozaton elkezdem keverni. Kb. 6-7 perc múlva maximumra veszem a fordulatot és még habosítom 1-2 percig. Akkor jó, ha már hófehér, megkeményedő a hab, nyúlós, elkezd felmászni a habverőn.
Az időtartam függ a mixertől.
Ezt a habot az előkészített dobozba öntöm,
kanalazom. Ragacsos, nyálkás, nyúlós massza."
Van maghőmérőm, de én nem mértem.
Sikerült elsőre anélkül is.
A tetejére kicsit erősebb szint raktam, ételfestékkel színeztem.
Ízesítő aroma helyett egy kis birsalma lé került bele.
Porcukorba és keményítőbe forgattam.
Karamellizáltam is a "zsebsárkánnyal".
Nagyon finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése