A 21.Szakácsmustrát, Korsócska, a Parókia Konyhájából blog írója hirdette meg. Blogjában.
http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html
Limara blogjából lehetett választani egy recepetet.
Limara blogja ITT érhető el.
http://www.limarapeksege.hu/
Én a grissini receptjét választottam, mivel gyakran sütöm ezt a jó kis ropogtatni valót!
Az eredeti bejegyzés linkje ITT
http://www.limarapeksege.hu/search?q=grissini
Annyit változtattam a recepten,, hogy a csili és a mák kimaradt.
Nálam így készült!
A kenyértészta felét, fűszerekkel ízesítettem--citrom borssal, tárkonnyal, oregánóval és kakukkfűvelgírosz, és grill fűszer sóval, és Himalája sóval.
A kenyérsütő készre dagasztja.
A gyúrótáblán átgyúrom, letakarva pihen.
Kinyújtás után megint pihentetem.
Csíkokat vágok és megsodrom.
Tojással lekenem.
Ezek sütéskor felemelkednek és finom ropogósra sülnek.
Szezámmagot,(most sikerült bio minőségűt kapnom) egész rómaiköménymaggal, durva tengeri sóval összekeverek, ebben megmártom és a tepsin még pihen kicsit.
160 C°-on sül 20 percet.
Nagyon finom sós ropogtatni való.
Ha vastagabbra készítjük, még köretként is funkcionálhat sült húsokhoz, virslihez.
Mártogatós is készülhet hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése