2017. január 13., péntek

21.Szakácsmustra !-Grissini Limarától!

A 21.Szakácsmustrát, Korsócska, a Parókia Konyhájából blog írója hirdette meg. Blogjában.
http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html

Limara blogjából lehetett választani egy recepetet. 
Limara blogja ITT  érhető el.
http://www.limarapeksege.hu/

Én a grissini receptjét választottam, mivel gyakran sütöm ezt a jó kis ropogtatni valót!

Az eredeti bejegyzés linkje ITT
http://www.limarapeksege.hu/search?q=grissini

Annyit változtattam a recepten,, hogy a csili és a mák kimaradt.
Nálam így készült!
A kenyértészta felét, fűszerekkel ízesítettem--citrom borssal, tárkonnyal, oregánóval és kakukkfűvelgírosz, és grill fűszer sóval, és Himalája sóval.
A kenyérsütő készre dagasztja.
 A gyúrótáblán átgyúrom, letakarva pihen.

Kinyújtás után megint pihentetem.

Csíkokat vágok és megsodrom.
Tojással lekenem.
                          A tetején, ollóval  kis becsípéseket készítek. 
Ezek sütéskor felemelkednek és finom ropogósra sülnek.
Szezámmagot,(most sikerült bio minőségűt kapnom) egész  rómaiköménymaggal, durva tengeri sóval összekeverek, ebben megmártom és a tepsin még pihen kicsit. 
160 C°-on sül 20 percet.
Nagyon finom sós ropogtatni való.
 Ha vastagabbra készítjük, még köretként is funkcionálhat sült húsokhoz, virslihez.
Mártogatós is készülhet hozzá.


Nincsenek megjegyzések: