A megszokott, kenyér receptet, átformáltam , élesztőt kihagytam, az 50 dkg lisztet ilyen arányokban használtam.
Egyharmad félfogós, egy harmad fehér rozsliszt és egyharmad lenmag és árpaliszt.
Raktam még bele kevés szárított búza csirát, kb, 2 ek-al.és
1 kk sikért.
A 3dl folyadék fele tej, fele savó .
A vadkovász a fagyóból került elő.
Mikor kiengedett, háromszor megetettem rozsliszttel, kevés cukrot, vizet is adtam neki, és szépen megindult.
A kenyérsütőre bíztam a dagasztást.
Egy éjszaka állt hideg helyen.
Reggel újra átdagasztotta, majd kelesztette a gép.
Sütőt előmelegítettem 50 C°-ra.
A gépből kivéve, kézzel átgyúrtam, formáztam, most megliszteztem kicsit a tetejét és bevagdostam.
Sütőpapírral bélelt vas lábasba került, majd ment 40 percre a sütőbe kelni.
Ezután 250C°-ra állítottam a sütőt.
20 percig sült a fedő alatt, ebben a vaslábasban.
Utána a lábasról levettem a fedőt,majd 180C°-ra át állítottam a sütőt és még 35 percig ezen sült.
Mellette cserépedényben víz párolgott.
Nagyon szép pirosra sült a héja, és a bélzete is elég levegős.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése