Gyakran gyúrok tésztát.
Szeretem színezni, különböző alakúra formálni.
A különböző alakok, ugyanabból a tésztából, más ízt eredményeznek.
ILYENEK is készültek már.
Nagyon szép sárga házi tojást kaptam.
A késes daraboló segít az összeállításban.
A nyújtásban a tésztagép a segítségem.
Van egy szélesebb és egy keskenyebb is.
Kipróbáltam a zöld levelekkel kombinálni, ezt laminálásnak hívják!
Egy ismerős Takácsné Halmosi Ilona oldalán láttam ezt a megoldást először, ki kellett próbálnom.
Két réteg kinyújtott tészta közé helyeztem a leveleket, és újra áthajtottam a tésztanyújtón.
Bazsalikom, zeller , oreganó és tárkony került most a tészták közé.
Ilyenek lettek.
Széles metélt és lebbencs lett belőlük.
Párolt káposztával, frissen ki is próbáltam.
Nagyon ízletes, érződik a tésztában lévő zöld levelek íze is.
A többit aszalógépben kiszárítottam.
Az a tapasztalatom, hogy a szárítással ,nem tartható el sokáig, a zöld levelek, nem száradnak ki igazán, lesz egy mellék íze a tésztának.
2 megjegyzés:
Nagyon szép, és nagyon ötletes, nagyon szeretem a kreatív konyhai megoldásokat. 😊 Szeretném meghívni a facebook csoportomba ahol nagyon szívesen fogadnánk jótanácsait tapasztalatait.
https://www.facebook.com/groups/178622816229849/
Kellemes napot!
Kriszta
Köszönöm, kedves szavaidat. Szívesen megyek, és segítek,megmutatom a tésztáimat. Szinezem is őket. Nézz szét a blogomban, megtalálod a bejegyzések között.Üdv, Olgis
Megjegyzés küldése