2018. február 13., kedd

Madártej, sült habbal!



Mintegy úszó sziget, olyan a látvány.
Most a hab a sütőbe sült.
Remek találmány ez a módszer, hogy a hab ne essen össze.
Sok tojásfehérjém összegyűlt, lefagyasztva várnak a felhasználásra.
Hab:
6 db tojás fehérje  15 dkg cukor, csipet só. 
A felvert habba 1 ek kukorica keményítő a végén.
Sütőpapírral bélelt tepsire kanalaztam.
150 C  fokon sült 15 percig.
 Belseje lágy marad,teteje kicsit megkaramellizálódik, ettől még finomabb!

Közben 3 db egész tojást elkevertem, 2 ek kukorica keményítővel,  3 ek cukorral,1 kk mandula esenccel, kevés tejjel, hogy ne legyen csomós.
Majd 3 dl tej került még hozzá.
 Közepesen, sűrűre főztem.
Erre ültettem rá a hab csónakokat, tényleg, mint egy sziget. 
Kihűlés után fogyasztható!




Nincsenek megjegyzések: