Mintegy úszó sziget, olyan a látvány.
Most a hab a sütőbe sült.
Remek találmány ez a módszer, hogy a hab ne essen össze.
Sok tojásfehérjém összegyűlt, lefagyasztva várnak a felhasználásra.
Hab:
6 db tojás fehérje 15 dkg cukor, csipet só.
A felvert habba 1 ek kukorica keményítő a végén.
Sütőpapírral bélelt tepsire kanalaztam.
150 C fokon sült 15 percig.
Belseje lágy marad,teteje kicsit megkaramellizálódik, ettől még finomabb!
Közben 3 db egész tojást elkevertem, 2 ek kukorica keményítővel, 3 ek cukorral,1 kk mandula esenccel, kevés tejjel, hogy ne legyen csomós.
Majd 3 dl tej került még hozzá.
Közepesen, sűrűre főztem.
Erre ültettem rá a hab csónakokat, tényleg, mint egy sziget.
Kihűlés után fogyasztható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése