2018. február 17., szombat

Fánkok, vadkovásszal, élesztő nélkül!


A héten vadkovászt készítettem!
 Egész héten, etetgettem és péntekre, 6.napra kész lett.
Ki is próbáltam, mielőtt 25 dkg-jával 5 cs , a fagyóba és egy adag hideg helyre került.
Ez utóbbit még etetgetem és a jövő héten vele sül a kenyér.
Egy kisebb cipó is készült.


A fánkok íze csodás lett!
Nem érzik rajta élesztő íz, hiszen nincs is benne.
A belseje is remek,könnyű, foszlós.
Készült sima és  házi, üstben készült szilvalekváros is.
Egy egészséges tésztaféle.
Ha nem tudom, hogy élesztő mentes, el sem hiszem!
Kipróbáltam a tésztából 2 db lángost is.
Könnyű és ízletes.

Készítettem a fázisokról egy feliratos videót is..


Nincsenek megjegyzések: