Ha már kéznél van a friss vadkovász, egy kicsit megbolondítom vele a gyúrt tésztámat.
Vadkovászom.
2 ek vadkovász, kevés vízben elmosom, ütök hozzá egy tojást.
Került bele még fél dl olaj és só is.
A szárított majoránna, és a kakukkfű, szinte kínálta magát a fűszerpolcon.
A friss bazsalikom is ide kívánkozott az ablakból.
A friss bazsalikom is ide kívánkozott az ablakból.
Jó döntés volt, ízes lett a tészta.
Amennyi lisztet felvesz, közepesen lágy tésztát gyúrok.
Kevés pihentetés után rudakat sodortam belőle, kis nudlikra vágtam.
Végig görgettem egy igazi szövő bordán.
Egy részt elvettem belőle és a pelmenyi készítővel kiformáztam.
Egy részt vastagabbra, a többit vékonyabbra.
A vastagabból ,olajban sült, mini fánkok lettek.
A vékonyabbat vízben kifőztem, a kisodort kagylókkal együtt.
Készült rá egy olajban párolt ,laskára vágott édes káposzta Köménymag, kakukkfű, majoranna ízesítette.
A tészta könnyű a vadkovásztól a káposzta ízes a fűszerektől.
1 megjegyzés:
Nagyon erdekes ki fogom probalni!
Megjegyzés küldése