2024. március 21., csütörtök

Húsvéti tojás aszpikban!





Irázi Viki blogjában találtam ezt a receptet.
Aktualitása a húsvét!
Mindenkinek ajánlom, finom és mutatós!
 Hozzávalók:
 2 ek zselatin por 
1 dl hideg víz
10 üres tojáshéj 
 1/2 sárga és 1/2 piros színű paprika csíkokra vágva 
15 dkg sonka csíkokra vágva 
 pár szem olajbogyó felaprítva vagy félbevágva 
 konzerv kukorica és zöldborsó 
4 dl világos tyúk húsleves -leves kockából is készülhet
petrezselyemzöld
2 db főtt tojás felkockázva
Nálam már volt a kertben ánizskapor, azt is raktam bele.

Elkészítés:
"Először a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni. 
Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle, jól átmossuk, lecsepegtetjük. 
 A petrezselyem levelekből 1-1-et a tojások aljára (a vékonyabbik felére, mert ez lesz majd kihűlés után a teteje) teszünk, majd a többi hozzávalóból is pakolunk rá és beleállítjuk a tojástartóba.
 Amikor a zselatin megduzzadt,  feloldjuk a forró húslevesben. 
Ráöntjük a tojáshéj tetején lévő lyukon a töltelékre 
a húslevest.
Én egy kis tölcsér,és egy csőrös kis merőkanál segítségével oldottam meg.
Tojástartóba rakjuk és betesszük a hűtőbe a tojásokat egy éjszakára. 

Amikor a zselé megszilárdult, törjük fel a héjat és vegyük ki a zselés tojást. 

Nekem már van egy praktikusabb,6 darabos tojás főzőm, nem kell a tojáshéjjal bajlódni.
Szét csavarozható, felül  is tölthető!




Ez a tál remek a töltött tojások tálalására!

Készült még töltött tojás, kétféleképpen!
És , kaszinó tojás, franciasaláta alapon is!
Nagylány unokám remekelte!


Megfordítva, tálra téve kínáljuk.
 Készítettem fél tojásokat is ezzel a fém formával.








Nincsenek megjegyzések: