2019. február 13., szerda

Kavart mézes.


Egy nagyon régi recept került a kezembe.
Sokszor sütöttem,régebben, aztán elfelejtődött.
Most került elő egy kisebb, receptes jegyzetemből.
3 egész tojás
3 ek méz
30 dkg cukor
1kk fahéj
Ezeket a hozzávalókat jól kikeverjük, a végén adunk hozzá
 3 ek olvasztott margarint
35  dkg lisztben elkeverünk 1 kk szódabikarbónát
2 dl tejet és a lisztet jól kikeverjük a fenti hozzávalókkal.
A legvégén adjuk hozzá a következő hozzávalókat.
  3 ek lekvár,darabos dió, meggy szilva, mazsola,vagy áfonya. Mehet bele kandírozott narancshéj is.
Mindent kekszmorzsával keverünk át, de kerülhet hozzá 2 ek kókusz reszelék is.
A mazsolát ,áfonyát ,gyümölcsteába áztatjuk.
170 C°-on 35-40 perc alatt sül meg.
Tetejére csoki máz is kerülhet.
 Csoki máz.
Egy mélytányér karimájáig porcukrot szitálunk.
Adunk hozzá 1 ek kakaót,3 ek forró vízet,és 5dkg vajat .
Szép simára keverjük, és a még meleg sütemény tetejére simítjuk.


Nincsenek megjegyzések: