Minden nap fogyasztom, a teámba rakok belőle reggelente!
Nálam szárított zöld teákból és egy filter fekete teából fő, másfél liter langyos tea. 3 ek cukrot használok hozzá.Mézzel is finom.
Mindig teszek az új teába 1 dl-t a régiből.
A gombát minden alkalommal átmosom, az újakat, amik kifejlődnek a régi gombából, elajándékozom.
Mindig a legfrissebb gombát használom fel.
Hetente frissítem.
Ha tovább hagyjuk, megecetesedik!
Az ital, számomra kellemes ízű!
Maga a gomba ,így néz ki, kifejlett állapotban.
A színe jelzi a korát. a világosabb a legfiatalabb!Egy 2 literes befőttes üvegbe, egy pamut anyaggal leszorítva, egy műanyag vödörbe rakva(nehogy bármihez koccanjon,eltörjön az üveg) a meleg konyhába tárolom.
"A kombucha, vagy más néven teagomba ősrégi népi- és házi gyógyír. Senki sem tudja valójában honnan származik, de az biztos, hogy legalább ezer éve áll az egészség szolgálatában.
Távol-keleti hagyományai vannak, az első feljegyzések Kínából időszámításunk előtti 221-ből ismeretesek, ahol a belőle készített italt mennyei teának, az örök élet italának, sőt, a halhatatlanság italának nevezték, hasonlóan a zöld teához. Talán nem véletlenül, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelent megoldást a fogyasztása, többek között helyreállítja a bélflórát, javítja a vérkeringést, és nyugtatja az elmét.A teagomba név ellenére a kombucha nem gomba, hanem zuzmó, ami a gomba és az alga szimbiózisából kialakult ősi életforma. Ezek az élő organizmusok megerjesztik az édesített teát, és az élő élesztőgomba mennyisége, amit az ital tartalmaz, ad aktív életet a kombuchának."
Hatásairól, ITT ,és a lenti linken is olvashatsz.olvashatsz!
https://alimento.blog.hu/2014/03/08/kombucha_a_halhatatlansag_itala
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése