Az idén ilyen szépek és több fajta is termett.
Nyersen ledarálom a késes darabolóval, majd átpasszírozom egy passzírozó darálón.
A levet jó sűrűre befőzöm, bazsalikommal, vagy zeller levéllel, pici cukorral, sóval, ízesítve .
Majd üvegekbe teszem, és befőző automatában 80 fok 30 perc alatt csírátlanítom.
De eltehetjük feldarabolva a fagyasztóba is kis adagokban. Lecsóhoz, töltött káposztához, pörköltbe kiváló!
Szoktam a kuterrel durván össze turmixolva, üvegbe, darabosan is elrakni,
Van egy fajta paradicsomom, ami üreges (Erdélyből kaptam a magját)
Ebbe reszelt káposztát is savanyítok, a szokásos ecetes, cukros, sós lével.
Ezt a fajta paradicsomot, körözöttel is lehet tölteni.
Bazsalikommal nagyon finom.
nagyon jól aszalható!
Igy egészben is rakok el ecetes lében, és ha káposztát töltök, ezt is megtöltöm, a húsos ,rizses töltelékkel.
3 megjegyzés:
De szép paradicsomjaid vannak, különleges és finom lehet télen ezzel az elrakási technikával. Általában én csak lecsót készítek és paradicsomszószt tésztához mivel nekem venni kell a hozzávalókat így várok az árcsökkenésre de lehet hogy hiába:-))
Köszönöm! Sajnos magasak az árak.Szeretem, és gyűjtöm a különleges fajtákat, a paprika alakút már több, mint 40 éve nevelgetem. Magam nevelem a palántákat .Olyanokat, amik kipróbáltak, ízletesek, bőtermőek, nem fajzanak el. Most pár éve egy aszalni való üregest nevelgetek. Vegyszerrel nem, csak szódabikarbónás vízzel permetezek, kovászos, élesztős vízzel locsolom időnként a tövét.
Olgis köszönöm hogy megosztottad praktikáidat, továbbadom lányoméknak tanuljanak belőle!
Megjegyzés küldése