2022. november 4., péntek

Vendégváró!



Több alkalommal készítettem már! 

6 db főtt tojás – kockára 

15 dkg Zala felvágott-laskára (bármilyen sonka) 

1-2 fej lila hagyma- -kockára, 

2 db ecetes uborka—kockára 

3 ek majonéz 

2 ek tejföl, 

3tk zselatin, 

1db húsleves kockát 1 dl vízben, felfőzünk. 3 tk zselatint belekeverünk, átforgatjuk benne a hozzá valókat. 

Őzgerincformát folpakkal kibélelünk, és bele simítjuk, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle.

(szavarin, koszorúformába még mutatósabb)

Hűtőszekrényben, 1-2 óra alatt megdermed, szeletelhető. 

Szépen mutat benne még a laskára vágott piros és zöldpaprika, pár kocka piros alma héjastól,de kukoricával is gazdagíthatjuk.

Ha kihűlt, bevonhatjuk sáfránnyal színezett zselatinnal, amit ecsettel kenünk rá. Így a szeletek is egybe maradnak és mutatósabb. Felszeletelve, salátaágyon, vagy díszkáposzta levelekre helyezve,(a szép sötétzöld kelkáposzta levél csíkok is jól kiemelik)


 Petrezselyem zölddel, hagymaszárból kis pálmafákat kivágva, piros paprika csíkokkal díszítve tálaljuk.

Ha koszorúformába készítettük, felszeletelve is ilyen alakban hagyjuk!

 Közepébe majonézes kukoricát, vagy bármilyen salátát, rakhatunk.







Nincsenek megjegyzések: