2015. február 28., szombat

Gyümölcsbőr készült.


Birsalma sajt készítésekor ezt is gyártottam.
De, már elfogyott.
Most újra elkészítettem, birsalma lekvárból.
Jobb, mint a gumicukor, vagy a rágó.
Egészséges és finom.
Most az aszalógépben készült.
 Cikkekre vágott sütő papírra kentem a lekvárt és már ment is a gépbe.


Még melegen kell a papírról lehúzni, különben rászárad.Most  három adag készült.
Először kör alakban vágtam ki a sütő papírt. 
De rájöttem, jobb  cikkere vágni, mert így , a hézagokban jobban jár a meleg levegő.
Egyszerűbb levenni is róla.
Készült egy adag rebarbara alma lekvárból is.
Ez sokáig száradt, mert nem volt elég sűrű a lekvár,(pedig raktam bele egy kevés útifű
 mag héjat) és a színe sem igazán jó, nagyon fakó lett.
Legjobb a birsalmából és az automatázáskor, a lékészítésnél visszamaradt vegyes gyümölcshúsból.
Főleg, ha sárgarépa is van benne.
Tekerhető, darabolható.

Cakkos ollóval vágtam, így szebb.



Nincsenek megjegyzések: