2022. január 4., kedd

Tippek a főzött krémekhez!


 
A legkedveltebb krém az édességekhez.
Könnyen elkészíthető, ha betartunk ,pár szabályt, és alkalmazunk pár trükköt.
Nálam kukorica keményítőből készül, de a pudingpor is remek hozzá. 
4 dl tejhez, 2 púpozott evőkanállal teszek.
Kevés hideg tejben simára elkeverem a keményítőt, majd a langyos tejhez adom.
Állandóan kevergetem, habverővel.
Alacsony hőfokon készüljön, többször is leveszem a tűzhelyről, és úgy kevergetem.
Villany tűzhelyen kerámia lapon 1-es fokozaton-
Gáznál, takarékon, és jó, ha egy alátét kerül alá.
Vastag falú, csak erre a célra használt lábasban készítem.
 A lényeg, hogy főzzük ki, ne legyen liszt ízű, legyen sűrű.
Amig még meleg, rakok bele diónyi vajat, hogy később ne bőrösödjön.

Nem kell megijedni, furcsa ,nyúlós, És darabos állaga lesz, a vajtól, de szép sima lesz a kevergetéstől.



Amig hűl,  folpakkal takarom le.

Hideg helyen hűtöm. 
A cukorral kikevert vajhoz, kanalanként adom. Ezt a robotgépem végzi.
Szerencsés, ha azonos hőmérsékletüek, igy nem ikrásodik ki a krémünk.

 





Nincsenek megjegyzések: