Aránylag , gyorsan elkészül.
Főleg, ha van kész egy kis karamell szószom.
De, az is gyorsan elkészíthető:
10 dkg cukrot, 1dl tejben, (vagy tejszínben) sűrűre főzök, mikor szép aranybarna, leveszem a tűzhelyről, keverek bele 2-3 dkg vajat.
Amig hűl , a késes aprítóban 1 cs sótlan mogyorót átdarálok, ebbe kerül 5 dkg vaj, és a karamell szósz.
Most egy kis tejszínes mogyoró aromával is ízesítettem.
A babapiskóta sima felét vékonyan bekenem a fehér csokival, (igy jobban tapad hozzá a karamelles mogyoró krém)
A mogyoró krémből kis hengereket formázok, rá lapítom a baba piskótára.
Készült már tejcsoki bevonattal is!
Leírni hosszadalmasabb, mint elkészíteni!
Hagyományos, vékony piskótával is ki fogom próbálni, mert igy a baba piskóta kicsit száraz.
Most, egy jó fajt(a LIDL-ben vásárolt) baba piskótával készült, ami elég puha a fogyasztáshoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése