2022. május 27., péntek

Hagymaszárból!


 
Gyerekkorom ízvilágát idézi fel.

Édesanyám gyakran készítette, reggelire..

Sokszor, csak a  felaprított hagymaszárból.
A hagyma fejet az ebéd főzéshez használta fel. 
Néha került hozzá kevés szalonna pörc is. 
Tojás volt bőven, saját baromfikat tartott.
Elkészítés:
Egy jó csomó hagymaszár feldarabolva.
A szalonnát ropogósra sütjük, kiszedjük.
Ebben a zsiradékban sül meg a hagymaszár.
Nálam most az új hagyma is bele került.
Megsózva  sütöm, de ne lágyuljon el, legyen roppanós kicsit. 
Tojást ütök rá és kevergetve összesütöm.
A végén kevés fehér, vagy citrom bors is kerülhet rá.
Szalonna pörc nélkül is finom!
 
Ha ez a reggeli, délig biztos elfogy a másfél liter folyadék.
Nagyon egészséges a hagyma!

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet köszi ! Dinsztelt hagymát is szeretjük!