Gyerekkorom ízvilágát idézi fel.
Édesanyám gyakran készítette, reggelire..
Sokszor, csak a felaprított hagymaszárból.
A hagyma fejet az ebéd főzéshez használta fel.
Néha került hozzá kevés szalonna pörc is.
Tojás volt bőven, saját baromfikat tartott.
Elkészítés:
Egy jó csomó hagymaszár feldarabolva.
A szalonnát ropogósra sütjük, kiszedjük.
Ebben a zsiradékban sül meg a hagymaszár.
Nálam most az új hagyma is bele került.
Megsózva sütöm, de ne lágyuljon el, legyen roppanós kicsit.
Megsózva sütöm, de ne lágyuljon el, legyen roppanós kicsit.
Tojást ütök rá és kevergetve összesütöm.
A végén kevés fehér, vagy citrom bors is kerülhet rá.
Szalonna pörc nélkül is finom!
Ha ez a reggeli, délig biztos elfogy a másfél liter folyadék.
Nagyon egészséges a hagyma!
Nagyon egészséges a hagyma!
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehet köszi ! Dinsztelt hagymát is szeretjük!
Megjegyzés küldése