Megtörtént, és nagyon finom lett.
Egy tejes, olajos piskótába, főzött puding került bele, a tetejére az eper.
Egy tejes, olajos piskótába, főzött puding került bele, a tetejére az eper.
Eper habot is készítettem hozzá, tojás fehérjéből.
A pudinghoz:
1cs pudingpor
3.5 dl tej
3 ek cukor
Piskótához:
4 db tojás
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl olaj
1dl tej
25 dkg liszt
fél cs sütőpor
30 dkg eper
Elkészítés:
Megfőzzük, ki hűtjük a pudingot
Kemény habbá verjük a tojás fehérjéket
A sárgáját ki habosítjuk a cukorral
Hozzá öntjük a tejet, az olajat a sütőporos lisztet, jól kikeverjük.
Majd ezután kerül bele a habbá vert tojás fehérje.
Sütő papírral bélelt közepes tepsibe simítjuk.
Ráhalmozzuk foltokban, kanalanként a pudingot.
A felezett, szeletelt epret a tetejére rakjuk .
Porcukorral is meg hinthetjük, ha kihült. Nálam ez elmaradt, igy is elég édesnek találtuk.
Eperhab is készült hozzá.
Ez úgy készül, hogy a tojás fehérjéket(fagyasztóban, sok van belőle, ilyenkor készülnek a gyümölcs habok) cukorral, csipet sóval, kevés citromlével, a robotgép habbá veri. Majd utoljára kerül bele a gyümölcs, most földi eper.
El tudom képzelni, rózsaszín(pl. puncs) pudinggal is, színesebb lenne.
De , tojással cukorral elkevert túróval is finom lenne, amit bele kanalaznánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése