Kenyér tésztából készítettem,!Nálam, most bagettek sültek.
Tejjel dagasztottam a tésztát.fél kg liszt-harmada rétes liszt3 ek teljes kiőrlésű liszt
20 dkg kovász-csipetnyi élesztő
3.5 dl tej2 teáskanál só1 teás kanál sikér1 kk cukorcsipet aszkorbitum.Kenyérsütő dagasztotta.Kézzel, jól átgyúrtam.Háromszor hajtogattam.(feltekerem, mint a bejglit)Ebből készültek a bagettek.Egy kis részt elvettem, kinyújtottam. durvára őrölt, színes bors,
aprított paprikás tepertő,(unokámtól kaptam)
fekete köménymag,
zöld fűszerpor keverék(sajátkészítés) került rá.
fekete köménymag,
zöld fűszerpor keverék(sajátkészítés) került rá.
Feltekertem, mint a bejglit, (ettől réteges lesz!)
A tepertős kenést ,nyújtást, tekerést, háromszor ismételtem, félórás pihentetéssel.Végül 1 cm-esre kinyújtottam.Tetejét megkentem, só és liszt keverékével, beszórtam fekete köménymaggal.Csikokra vágtam, egy részét meg is tekertem.Jó ropogósra sütöttem.180 C°-on ,légkeveréssel, 25 perc. Finom, rágcsálni való!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése