Ebben a melegben a sütő pihen, de édesség igénye azért van az embernek.
Ilyenkor készül a palacsinta, a csöröge, a madártej, a pohárkrém és a gofri.
Most egy baracklekvárral kevert, túrós töltelékkel készítettem.
Nagyon jó párosítás a túró és a barack lekvár együtt
Az én gofrim igy készül.
2 db tojás
3 ek olaj
3 ek nyírfa cukor
pici só
fél dl tej
5 ek liszt
1 kk szódabikarbóna
A tojásokat a cukorral, olajjal habverővel jó habosra összekeverem, hozzá adom a többi alapanyagot, állni hagyom.
Töltelék:
A 25 dkg túrót 2 ek por cukorral és kb 5 ek barack lekvárral össze keverem, ez lesz a töltelék.
A túró és a lekvár saját készítés.
Készült már több rétegben is, amikor egymásra helyezve töltöttem meg a gofrikat!.
https://bloggeranyo.blogspot.com/2022/06/turos-rakott-gofri.html
1 megjegyzés:
Mennyi túrót használtál?,ez fontos egy receptek.véletlenül kimaradt.
Megjegyzés küldése