Nálam szavarin-koszorú formában készül! De őzgerinc formában is elkészíthető!
6 db főtt tojás – kockára
15 dkg Zala felvágott-laskára (bármilyen sonka)
1-2 fej lila hagyma- -kockára,
2 db ecetes uborka—kockára
3 ek majonéz
2 ek tejföl,
3tk zselatin,
1db húsleves kockát 1 dl vízben, felfőzünk. 3 tk zselatint belekeverünk, átforgatjuk benne a hozzá valókat.
A formát folpakkal kibéleljük, és bele simítjuk, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle.
(szavarin, koszorúformába még mutatósabb)
Hűtőszekrényben, 1-2 óra alatt megdermed, szeletelhető.
Szépen mutat benne még a laskára vágott piros és zöldpaprika, pár kocka piros alma héjastól, de kukoricával is gazdagíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése