Egy kenyérsütős oldalon találtam az ötletet, hogyan lehet fehér liszt nélkül kenyeret sütni, lencsével.
A receptet kicsit át variálva készült ez a lepény kenyér.
25 dkg lencsét este beáztattam.
Majd másnap össze turmixoltam, 1 dl vízzel.
Adtam hozzá :1 kk sót,
1 db tojást,
1 kk sütőport,
késhegynyi C vitamint( ne morzsálódjon)
1 dl vizet,
és annyi teljes kiőrlésű , bio barna rizs liszt, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.
Botmixerrel jól össze dolgoztam
A végén 1 ek olíva olaj is került bele.
Az eredeti lencsés receptben ,nincs tojás, útifű mag segíti a kötést, ezt nálam a tojás oldja meg.
Két lepényke készült, air fryer (forrólevegős fritőz) készülékben.
Olaj spré- vel befujt sütőpapírra raktam a masszát, és nem is ragadt.
220C fokon 20 percet sült, egyszer megfordítottam!
Nem morzsálódik, és ízletes, gluténmentes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése