2024. szeptember 27., péntek

Zab és rizs pelyhes édesség!





 

Egy  receptet próbáltam követni, de végül átvariáltam.
12 dkg zabpehely
 3 ek rizs pehely
4 ek  szeletelt mandula
2,5 dl tej.
 folyékony édesítő-ízlés szerint.
1 ek karob por
4 egész tojás
2 ek zabliszt
 2 ek rizs liszt
2 kk sütőpor
A zab pelyhet, rizs pelyhet, szeletelt mandulát egy serpenyőben szárazon, kissé meg pirítottam.
 Felengedtem 2,5 dl tejjel, kissé felmelegítve a tejet, került hozzá folyékony édesítő, és  2 ek zabliszt. Állni hagytam, hogy duzzadjon.
Közben 4 db tojást  kissé felvertem, adtam hozzá: 1 ek karob port (kakaót helyettesít) 2 db banánt.
Habverővel jól összekevertem a hozzávalókat, a banán pürésítette..
Mikor a tejes massza kihűlt ,össze kevertem, jól eldolgozva a tojásos masszával, 2 kk sütőport adtam hozzá.
Formába került, szeletelt mandulával szórtam meg a tetejét.
 180 C fokon 25 perc alatt megsült.
Egy kisebb kuglóf formában is kipróbáltam, szép fényes lett a külseje.




Legközelebb ebből többet is készítek.
Egy kisebb  adag, a légkeveréses fritőzben is sült, próbaképpen.
De a mennyiség miatt a légkeveréses villanysütőt választottam.
Csoki mázzal is meg lehet csurgatni, ez most elmarad, nem egy diétás megoldás.
Mandula helyett kerülhet bele darabos dió, vagy mogyoró.
Banán helyett őszibarack befőttel fogom még kipróbálni.



Nincsenek megjegyzések: