Olgis kipróbált receptjei
Kipróbált receptek, saját fotókkal. https://bloggeranyo.blogspot.com/
2025. december 1., hétfő
Olajban érlelt , cheddar sajt!
2025. november 27., csütörtök
Mini fánkok, pelmenyi készítővel, fűszeres tésztából.
2025. november 16., vasárnap
Sült alma,mint téli csemege!
![]() |
2025. november 14., péntek
Krumpli lángos.
El tudom képzelni hússal, vagy zöldséggel töltve is.
Csak simán, üresen is nagyon finom.
2025. november 2., vasárnap
Tésztát gyúrtam, zöldre színeztem!
2025. szeptember 12., péntek
Padlutka!
nálam lestyán zöldje is kerül bele, és majoranna levél
2025. szeptember 8., hétfő
Rákóczi túrós, sütés nélkül.
Hozzávalók:
25 dkg túró
0.5 dl cukrászhab- habtejszín
10 dkg porcukor
1 ek citromlé
fél doboz (12.5 dkg) maszkarpóne (helyette lehet tejfölt is használni)
1 cs (10 db) babapiskóta
1 dl tej a piskóta beáztatásához
baracklekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A túrót a maszkarpónéval, cukorral, citromlével botmixerrel, krémesre dolgozzuk.
A felvert tejszínhabot óvatosan hozzá keverjük.
Jénai tálba, egy réteg krém, rá a beáztatott piskóta, megint krém.
Tetejére baracklekvárt kenünk.
Piskóta reszelékkel meg szórhatjuk a tetejét.
Gyorsan elkészül, nagyon ízletes.
Aki szereti és sok tojás fehérje van, készíthet hozzá gőz fölött felvert cukros tojásfehérje habot.
Nálam plusz tejszínhabbal, friss málnával került fogyasztásra.
Ha kisebb, mélyebb tálat választunk, több réteg kerül egymás fölé.
Én laposabbat választottam, igy 2 réteg krém közt van az 1 réteg piskóta.
2025. augusztus 30., szombat
Látogatók száma bloggeranyónál!(Olgis receptjei)
Receptes blogom elérhetősége:
https://bloggeranyo.blogspot.com/
Egy érdekes (szimmetrikus) szám a blogomon :
A kezdetektől748487
Ennyien látogatták a bejegyzéseimet.
3287
2025. augusztus 23., szombat
Gesztenye krémes, havas háztető!
Ünnepi alkalomra, torta helyett is megfel.
2025. július 27., vasárnap
Búza fű lé készült!
"A búzafű a Triticum aestivum családból származik. A fejlődésének korai szakaszában betakarítják, mielőtt elérné a teljes méretet. Ez általában 7-10 nappal a csírázás után történik.
Kevés kalóriát tartalmaz, és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben és enzimekben. Egy tanulmány kimutatta, hogy rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.
Egy tanulmány megjegyezte, hogy a búzafűben lévő fehérjék és antioxidánsok segíthetnek:
- betegségek megelőzésében
- csökkenteni az oxidatív stresszt
- fokozni az anyagcserét és az energiaraktározást
Az emberek a búza füvet frissen és más módon is fogyasztják, például smoothiek, kapszulák formájában."

















