Hozzávalók: egy kis fej édes káposzta
1 fej hagyma,
20-30 dkg zöldbab,
2 db burgonya,
1 db sárgarépa,
1 db petrezselyem,
kevés olaj,
1 db paradicsom,
1 db paprika.
Só, bors, kakukkfű, őrölt kömény, borsikafű.
Elkészítés: az olajon átdinszteljük a hagymát, a felaprózott sárgarépát, petrezselymet, felöntjük vízzel (kb 3l). Hozzáadjuk a laskára vágott káposztát, a zöldbabot. Sóval, borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk a zöld fűszereket.
Májgombóc: 4-5 db csirke májat elkaparunk.
3 db tojást felverünk,
4 EK zsemlemorzsát,
1 EK kukoricadarát, apróra vágott petrezselyem zöldet adunk hozzá, jól átkeverjük.
A májat és 1 kk szódabikarbónát hozzá adjuk, átkeverjük, pihenni hagyjuk.
Ne legyen nagyon lágy.
A megfőtt levesbe szaggatjuk, két kanál segítségével,vagy a két tenyerünk közt gombóccá formázzuk.
Ne legyenek kicsik, kanálnyi nagyságúak.
A gombócokat egyszer átforgatjuk.
Májkrémből is készíthető, de a máj finomabb.
Ezek a gombócok könnyűek, lazák, nem kemények, ízletesek.
Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése