2007. október 29., hétfő

Porlós almás




35dkg liszt,
 2db tojás,
 12 dkg porcukor,
 2 EK tejföl, 
1 cs sütőpor egy citrom reszelt héja,
 25 dkg margarin
. Kb 1.5 kg alma. 
A lisztet, a cukrot a margarinnal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéjat, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe, egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk. Hideg helyen pihen, amíg az almát hámozzuk, reszeljük, levét kissé kinyomjuk. A citrom leve, 3 EK porcukor, csipet fahéj kerül bele. Jól meglisztezett deszkán két lapot nyújtunk (közepes tepsibe) vajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik lapot, villával megszurkáljuk, kekszmorzsával (vagy száraz búzacsírával) megszórjuk, erre kerül az alma rá a másik lap. Ezt is megszurkáljuk. A tésztából elvéve kerülhet a tetejére levél, sodort dísz is, így mutatósabb. Jó forró előmelegített sütőbe 50 perc alatt kész. Porcukorral meghintjük a tetejét, hidegen szeleteljük.
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Olgis írta...


A webfordító szerint.
Magnificent árut, ember. Már szem előtt tartja a dolgokat megelőző és te csak rendkívül nagy.
Igazából, mint amit vásárolt itt, nagyon tetszik, amit
te arról, és ahogy, melynek során érvényesíteni azt. Ön így
szórakoztató és továbbra is vigyázni, hogy tartsa ésszerű.
Alig várom, hogy sokkal többet tanulsz tőled. Ez tulajdonképpen egy hatalmas telek.

Üdvözletem.
Nagyon érdekes fordítás.
Szeretném tudni a neved is.
Miért névtelenül írsz?
Üdv, Olgis.