TÉSZTA
60 dkg liszt,
60 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
4 db tojás,
10 dkg vaj,
5 dkg élesztő,
1 EK tejföl, kevés tej.
A tojások sárgáját. A porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt, a végén a langyos vajat. Kinyújtjuk, nagyobb tepsibe helyezzük, kelesztjük. Közben az őszibarackot meghámozzuk, ujjnyi csíkokra szeleteljük. 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk, majd 1.5 dl vízzel felengedjük, jó sűrűre főzzük.
A barackokat óvatosan beleforgatjuk, átfőzzük, de ne legyen lágy, lecsöpögtetjük, kihűtjük, a megkelt tésztára rakjuk. Forró 180C°-ra előmelegített sütőben, félig megsütjük.
Ekkor kerül rá a hab.
HAB:
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan adunk hozzá 30 dkg porcukrot, és a leszűrt barack léből 4 EK-al. A tésztára simítjuk, a tetejét som, vagy ribizli lekvárral (de szörppel is lehet) megmárványozzuk. A meleget mérsékelve készre sütjük.
Nagyon mutatós és pikánsan finom sütemény.
Szilvával, körtével is készíthető.
A barackokat óvatosan beleforgatjuk, átfőzzük, de ne legyen lágy, lecsöpögtetjük, kihűtjük, a megkelt tésztára rakjuk. Forró 180C°-ra előmelegített sütőben, félig megsütjük.
Ekkor kerül rá a hab.
HAB:
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan adunk hozzá 30 dkg porcukrot, és a leszűrt barack léből 4 EK-al. A tésztára simítjuk, a tetejét som, vagy ribizli lekvárral (de szörppel is lehet) megmárványozzuk. A meleget mérsékelve készre sütjük.
Nagyon mutatós és pikánsan finom sütemény.
Szilvával, körtével is készíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése