2007. december 9., vasárnap

Tengeris töltikék--Adventi várakozás

http://picasaweb.google.com/rolvisa/Karacsony
Itt tekintheted meg, hogyan készülünk a Karácsonyra.
Fagyöngy, fenyő minden mennyiségben!
 Kivilágítás, hallgatom a Karácsonyi énekeket!

TENGERIS TÖLTIKÉK





Finom tengeris (kukorica kásás)káposztát készítettem.
Kertben termett kukorica kásából, juh hússal, sok fokhagymával, olajban megpirított vöröshagyma, színes bors, só.
 És göngyölheted, szőlő levélbe, torma levélbe, akár kelkáposzta, édes káposzta, savanyított káposzta levél is szóba jöhet. 
Én mindet felhasználtam.
Az összhatás! Leírhatatlan.
Még egy kis friss kapor is volt a kertben az aljára, cserépből rozmaring ág( a birka ízesítő fűszere) apróra vágott káposzta. 
Szorosan egymás mellé, vas fazékba kerülnek, rá meleg víz, hogy ellepje. Egy kisebb fedővel lenyomatom.
 Ha felfőtt paradicsom lé(saját befőzés) kerül rá. 25-30 perc alatt kész.
Közben rázogatom, oda ne égjen. Bebugyolálom abrosszal, állni hagyom, hogy a lé jól felszívódjon a kásába. 
Füstölt sonkával, de bármilyen hússal is finom, laktató.






Nincsenek megjegyzések: