2007. december 18., kedd

Diós szelet

FINOM DIÓS SZELET Akár a tortát is helyettesíti!
4 tojás sárgáját,20 dkg porcukorral,10 ek vízzel jó habosra kikeverünk.
Hozzáadunk 12 dkg darált diót,1 kk sütőport, 16 dkg lisztet, a 4 tojás keményre vert habját, és forró sütőbe közepes tepsibe sütjük.
Ha kihűlt, a következő krém kerül a tetejére.
Dió krém
15 dkg darált dió-- szárított búzacsírával is helyettesíthetjük, ami mikróban megpörkölünk.
14 dkg porcukor,és annyi tej, hogy össze álljon, sűrűre főzzük.
Ha kihűlt,össze keverjük15 dkg habosra kevert vajjal és a tésztára kenjük.
Csoki máz kerül a tetejére.
Máz:15 dkg porcukor,5 dkg kakaó,4 ek víz
10 percig főzzük, és langyosan elkeverünk benne 7 dkg vajat.
Kissé lehűtjük és a tésztára kenjük.
Kockára szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: