2007. december 18., kedd

Sajtos piskótaszendvics

SAJTOS PISKÓTASZENDVICS
3 db tojás
1 tk só
4 EK liszt-(púpos) 1 tk sütőpor
3 EK tej
1 mk fehér bors
Töltelék.
5 dkg vaj
10-15 dkg reszelt sajt
1 EK sűrű tejföl
1 tk reszelt hagyma
1 mk só
Tojás sárgáját a sóval habosra keverjük. Liszt, sütőpor, tej, fehér bors bele. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük, forró sütőbe sütjük.
Még melegen feltekerjük a sütőpapír segítségével. Ha kihűlt, megkenjük a sajtos töltelékkel.
Nagyon mutatós, ha előbb a lapot megkenjük kevés majonézzel (hogy a spenót levél tapadjon) rá spenót, és arra a töltelék.
A töltelék variálható. Gazdagíthatjuk, kukoricával, sonkával, piros pritamin
paprika kockákkal, vagy zöldborsó, reszelt sárgarépa, reszelt főtt tojás is kerülhet bele.
Egy kicsit állni hagyjuk, és szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések: