Már nem is fotózom, amit sütök, majdnem mindenről van már kép.
Húsvétkor a nagyobbik fiaméknál voltam. A menyemmel főzőcskéztünk.
Így már könnyű, ha ketten csináljuk.
Két sárga túró készült, mazsolával és anélkül.
Én aranymazsolát szeretek bele tenni, az gusztusosabb, mint a sötét színű, és ízletesebb.
Finom töltött hús is készült, meg a rántott húsi, az elmaradhatatlan a húslevessel együtt.
Olyan szokatlan, hogy engem szolgálnak ki a gyerekek.
Szombaton, amikor megérkeztem , a menyem a fiam, az unokám csak engem kényeztettek.
Kész volt a sonka, kolbász, a főtt tojás. minden kirakva az asztalra, csak le kellett ülnöm.Hát ezt meg tudnám szokni!!!
Természetesen aztán én is serénykedtem.
A fiam nagyon örült a havas háztetőnek, a lányok a kosárkának. Padlizsánkrémet is készítettem a nagylány unokámnak, az még itthon elkészült, 2 kis üveggel. ez volt a kívánsága. Megérdemli, elsőre sikerült az angol középfokú nyelvvizsgája. Nagyon szeretem ezt a lányt. Ő is engem.Még játszottunk is egy logikai játékot.Mint a gyerekek.
Voltunk a papa és a nászasszonyom sírjánál is.
Kedden jöttem haza.
Útba esett egy régi kartársam, akiknél egy órácskát elbeszélgettünk.
Betévedtem egy művelődési házba, ahol goblen kiállítás van.Gyönyörű munkákat láttam.
Igényes keretekben, de magas eladás áron.
Kevesen látogatják.Szerintem nem nagyon ismert és értékelt ez a kézimunka.Pedig mennyi munka van vele.
Legutóbb, a menyemnek készítettem egyet 17 ezer öltés van benne.
Holnap már megint kezdek sütizni. Viszem pénteken a fiam névnapjára.
még nincs konkrét elképzelésem. sajnos a krémesek nem bírják a szállítást.Almás krémest kellene sütnöm, de nem tudom.Ezek csak hűtőből szeletelhetők jól.
Aztán azt is figyelembe kell venni, hogy más legyen mint ami menyem névnapjára készült.A tanár kartársak nehogy már ugyanazt kapják!!
A kosárka talán jó lenne, azt oda még nem sütöttem, és jól szállítható.
Reggelre megálmodom. Van minden hozzávalóm.
Ma halat sütöttem(imádom a pangásius halfilét) kukoricaés zabpehely bundában,főtt burgonya, fejes saláta volt hozzá.
A leves: a saláta külső leveléből,petrezselyem, 1 ek oliva olaj,1 fej hagyma, sárgarépa, ételízesítő, a burgonya leve és tejszín ,összeturmixolva. Nagyon könnyű és ízletes lett. Csészéből ittam.
Holnap kenyérkockát pirítok rá fokhagymásan. Halam is maradt. Holnap nem kell főznöm!
Ma halat sütöttem(imádom a pangásius halfilét) kukoricaés zabpehely bundában,főtt burgonya, fejes saláta volt hozzá.
A leves: a saláta külső leveléből,petrezselyem, 1 ek oliva olaj,1 fej hagyma, sárgarépa, ételízesítő, a burgonya leve és tejszín ,összeturmixolva. Nagyon könnyű és ízletes lett. Csészéből ittam.
Holnap kenyérkockát pirítok rá fokhagymásan. Halam is maradt. Holnap nem kell főznöm!
3 megjegyzés:
Köszi a látogatást a blogomban. A gyöngyös blogom is láttad? Biztos írtam, hogy én is nyugdíjas tanárnéni vagyok. A pangasiust hogy csináltad? Nem szeretem a halat, de ennek van legkevésbé halíze. A múltkor hosszú csíkokra (3cm széles) vágtam, juhtúrót összekevertem bazsalikommal, kevés vajjal, ezt rákentem a halra, feltekertem, megsütöttem sütőben kis olívaolajjal. Mindenkinek ízlett, még nekem is.
Hű ez nagyon jól hangzik!
Én egyszerűen csak piros paprikával elkevert kukorica lisztbe forgatom és olajban kisütöm. Hamar kész van.
Most variáltam a lisztezés után felvert tojásba, majd a szétmorzsolt kukorica pehelybe forgattam.
ha azt szeretném ízesebb legyen a hal, előtte karikára vágott hagymát és egy két cikk fokhagymát elősütök az olajban. Nyáron egy csokor összekötött zöld fűszert is belesütök.Oreganó, kakukkfű, bazsalikom,kaporlevél.Mikor mi van.Egy diónyi vaj is van az olajban.
Sütöttem már a sütőben kaporral és tejszínnel is.Sajt a tetejére.
Hűűű most hogyx olvaslak benneteket,teljesen megéheztem.:))
Megjegyzés küldése