Mangalica hájam volt lefagyasztva.
Ha tél, jöhet a leveles
tészta készítés.
Ez most élesztős hájas tészta lett.
60 dkg liszt
1 egész tojás+2 sárgája
3 dkg élesztő
3 ek olvasztott vaj
2 dl tej
pici só
1 ek cukor
A háj 25 dkg, összekeverve 10 dkg liszttel, 1 ek ecettel.
A tészta hozzávalókat a kenyér sütő dagasztotta , kelesztette.
Egy óra után kivettem, kinyújtottam.
Lekentem a lisztes hájjal.
Feltekertem, mint a bejglit.
Most nem a szokásos hajtogatással készült.
Most nem a szokásos hajtogatással készült.
Pihent 30 percet letakarva
Darabolás után !
Ezt még háromszor megismételtem, nyújtás, tekerés.
Most nagy segítség volt a szilikon gyúrólap beosztása, hogy mindig ugyan olyan méretűre nyújtsam.
Fagyasztóba így kerültek!
Kinyújtott lap sütőpapírban feltekerve!
Természetesen próba sütés is volt!
Igazi , falusi, üstben főtt szilva lekvárral a két párnácska.
A rudak kömény és szezám mag szórással.
Krémes lap is sült.Róla majd később.
2 megjegyzés:
Nagyon gusztusos!:)
Köszönöm!
Megjegyzés küldése