2013. január 12., szombat

Rózsaszín habcsók, cukor nélkül.

Minden  kimaradó tojásfehérjét lefagyasztok, ráírom hány darab. 
Ma kenyér is sült,így utána a meleg sütőben szépen elkészültek.
4 tojásfehérje
4 ek glukonon(cukormentes por alakú édesítő)
2 tk étkezési keményítő
10 dkg kókuszreszelék.
pici só
1 ek meggylé
 1 ek narancs lé
pár csepp málna piros étel színezék.
A fehérjéket a sóval  a robotgéppel kemény habbá verem. Az édesítőt folyamatosan bele szórom. 
Levek, színezék, kókusz. keményítő is bele kerül
Majd gőz fölött folytatom kézi habverővel.
 Pár perc alatt kész.
Fagylaltos kanállal golyókat teszek a szilikon lappal bélelt tepsibe.
Sütőpappír is megfelel.
Tetejére színes puffasztott rizs jégcukor , és egy párra 1 szem meggy került.
100 c°-os sütőbe , szinte szárítom. 
Az édesítőtől kívülről szép barna lesz, szinte megpirul  belül puha és rózsaszín.
Nagyon ízletes.
Ilyenek lettek!


Sütés előtt!




1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Nekünk itthon csak tabletta vagy folyékony állagú edesítő van, ezért arra gondoltam porrá orölöm a tablettát. Szerinted így is működne?