Egy kis praktika.
Télen használunk talán a legtöbb citromot.
Mivel a héja kezelt, nem ajánlatos felhasználni.
Hasonlóan a narancsét sem.
Lehámozom a citromokat a burgonya hámozóval.
Azért vele, mert így a fehér keserű rész rajta marad a citromon..
Két napig váltott szűrt vízben áll.(víz szűrő kancsóval szűrt vízben)
Ásványvíz is megfelel, csak ne a klóros csap vízben álljon.
Azért vele, mert így a fehér keserű rész rajta marad a citromon..
Két napig váltott szűrt vízben áll.(víz szűrő kancsóval szűrt vízben)
Ásványvíz is megfelel, csak ne a klóros csap vízben álljon.
2 nap után leszűröm és hagyom kissé szikkadni, száradni tálcára kiterítve.
Aztán a késes aprítóval, cukorral együtt fel aprítom.
Citrom levet is adok hozzá, így levesebb lesz az állaga.
Kis üvegbe zárom, még egy párszor átkeverem.
Így mindig kéznél van a citrom héj süteményezéskor.
Igaz az áztatással veszít az aromájából,de nem mindig jutunk kezeletlen héjú citromhoz.
A citrom címkéjén fel is van tüntetve, hogy a héj étkezési célra nem alkalmas.
3 féle vegyi anyag van felsorolva, amivel kezelték.
A héten gyömbért raktam el így.
A képen citrom és narancs héj van, vegyesen az üvegben.
A lehámozott citromok elállnak hideg helyen egy hétig is.
1 megjegyzés:
Nagyon jó!Köszi az ötletet!
Megjegyzés küldése