2013. január 27., vasárnap

Almás csibe.

A csirke  hamar elkészül, ha előtte bepácoljuk.
 Abban a serpenyőben amibe sütni fogjuk olajat öntünk és a fűszereket elkeverjük benne.
Most a gírosz fűszer dominált,de került bele, még zöld  kakukkfű, izsóp,és citrom bors.
A kertben még találtam a hó alatt izsópot és kakukkfüvet.
a húsokat fehér hús puhító sóval szórtam meg.
Máskor joghurtban áll fél órát.
Ez most kimaradt.
Jól átkeverem és állt egy fél órát.
Ha több időnk van, még jobb.
Egy almát gerezdelek héjastól, ezzel a szeletelővel.
Sütéskor  a húsok mindkét oldalát megpörösítem, majd fedő alatt párolom tovább. 
Az utolsó 3 percben rakom bele az alma gerezdeket, 1 kk szója szószt, és egy kávés kanál mézet.
Amikor a hús már zsírjára sült.
Épp, csak össze párolom.
Itt a köret zöldséges kusz-kusz volt.





Nincsenek megjegyzések: