2013. április 20., szombat

Kelt tésztából.


Kelt tészta

50 dkg liszt
3 ek koronás cukor
3 dl tej
3 dkg élesztő.- nálam 20 dkg kovász
4 ek olvasztott vaj(vagy 2 ek liba zsír)
2 egész tojás
1 tojás sárgája
1 kk kurkuma-szép sárga lesz a tészta tőle
2 ek burgonya pehely
jön még hozzá a gyors kovász

gyors kovász.
3 ek liszt pici  cukor,1 ek olaj
1 dl tej, a 3dkg élesztő-nálam a  20 dkg saját kovász.
Legalább egy óráig pihen,meleg helyen, többször átkavarom a kovászt.
A kenyér sütőre bízom a dagasztást és a kelesztést.
Most több féle is készült.
Egy részéből:12 db pudingos alma töltelékkel muffin.
A majomkenyér tölteléke került bele.
 Egy párnak a tetején a maradék tojás fehérje habos kókusz barna cukorral flambirozva.
 Ilyen a belseje.

Másik részből 4 db káposztás batyú
 Készült még 4 db diós duda, és a maradékból kókuszos  csigák.
 Cukorral habbá vert tojás fehérjébe kókusz reszelék bele forgatva.
 Feltekerem és csigákat vágok belőle.

4 db diós szív.


Nagyon kiadós tészta, csodálatosan puha és könnyű.
A tetejét vajjal, vagy liba zsírral kenem le.
Most a liba szír  volt kéznél.

3 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Istenien néznek ki és milyen finomak lehetnek!

marisz57 írta...

Olgis, légyszíves, nézz be hozzám, egy díj vár rád nálam!

Olgis írta...

Köszönöm, már adom is tovább.