Kelt tészta
50 dkg
liszt
3 ek
koronás cukor
3 dl tej
3 dkg
élesztő.- nálam 20 dkg kovász
4 ek
olvasztott vaj(vagy 2 ek liba zsír)
2 egész
tojás
1 tojás
sárgája
1 kk
kurkuma-szép sárga lesz a tészta tőle
2 ek burgonya pehely
jön még hozzá a gyors kovász
gyors kovász.
3 ek liszt pici cukor,1 ek olaj
1 dl tej, a 3dkg élesztő-nálam a 20 dkg saját kovász.
Legalább egy óráig pihen,meleg helyen, többször átkavarom a kovászt.
Legalább egy óráig pihen,meleg helyen, többször átkavarom a kovászt.
A kenyér sütőre bízom a dagasztást és a kelesztést.
Most több féle is készült.
Egy párnak a tetején a maradék tojás fehérje habos kókusz barna cukorral flambirozva.
Ilyen a belseje.
Másik részből 4 db káposztás batyú
Készült még 4 db diós duda, és a maradékból kókuszos csigák.
Cukorral habbá vert tojás fehérjébe kókusz reszelék bele forgatva.
Feltekerem és csigákat vágok belőle.
Cukorral habbá vert tojás fehérjébe kókusz reszelék bele forgatva.
Feltekerem és csigákat vágok belőle.
4 db diós szív.
Nagyon kiadós tészta, csodálatosan puha és könnyű.
A tetejét vajjal, vagy liba zsírral kenem le.
Most a liba szír volt kéznél.
A tetejét vajjal, vagy liba zsírral kenem le.
Most a liba szír volt kéznél.
3 megjegyzés:
Istenien néznek ki és milyen finomak lehetnek!
Olgis, légyszíves, nézz be hozzám, egy díj vár rád nálam!
Köszönöm, már adom is tovább.
Megjegyzés küldése