2013. június 24., hétfő

Egy könnyű , nyári zöldség leves. leves.

Most egy laktató levest ajánlok, ezekre a meleg napokra.

Hisz nem is nagyon kívánunk mást főételként egy levesnél.
Hozzávalók:
Friss fejtett borsó
4 db brokkoli rózsa
 3 szál sárgarépa hasábokra szeletelve
1  hagyma aprítva
1 szál petrezselyem karikázva
2 db gomba szeletelve
fél karalábé kockázva
 fél csirkemell kockázva
1 k piros paprika
 1 k liszt
só, bors.
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük.
Hozzá adjuk a  hasábokra szeletelt sárgarépát, épp csak átforgatjuk.
Szórunk rá 1 ek lisztet, átpirítjuk, felengedjük vízzel.
A többi zöldség is belekerül a hússal együtt.
Sózzuk, borsozzuk, 1 kk piros paprikát adunk még hozzá.
Addig főzzük, amíg a hús puha lesz.
Én főztem bele egy csokor zöld levelet is, ami tárkonyból  petrezselyemből, lestyánból állt. 
1 db tojásból ,
lisztből lágy  galuska tésztát szaggattam bele

Nagyon könnyű és laktató étel. 

2 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Sok finomság van benne, nagyon tetszik. A lestyánt, tárkonyt imádom, finom ízt tudnak adni.

Olgis írta...

Én sem hagyom ki egy levesből sem.